onsdag 1 april 2009

Fuskglass

Vet att mormor tyckte det var fascinerande att genom få ingredienser lyckas skapa något som nästan smakade som glass. Hittade ett recept här och slängde ihop ingredienserna lagom så det skulle bli färdigt till Majas födelsedags middag.

ca 6-8 personer

2½ dl kelda vaniljvisp
100g daimkulor
100g marshmallow

Vispa vaniljvispen hårt, blanda i daim och marshmallow. Häll upp i portionsformar eller en större form, klä med plasfolie. Låt stå i frysen minst 4 timmar.

Jag serverade glassen på ett fat och hällde på härlig jordgubbsås ovanpå. En sås som är enkel att göra och som bryter mot det söta.

1 pkt frysta jordgubbar
skalet av en hel lime och saften av halva.
Värm allt tillsammans i en kastrull, tycker man att den är för syrlig kan man hälla på lite socker. Låt svalna något innan den hälls på glassen.


Inga kommentarer: