Detta hade jag i rullarna:
Lax
Spenat
1 burk keso med feta/oliv smak
Riven morot
1 ägg
Riven ost
Salt
Peppar
Gräslök
Pressad vitlök

Jag stekte, spenat och lax och pressade ner vitlök. När spenaten tinat och laxen var genomstekt, tog jag av pannan från plattan och hällde i keso, riven morot samt kryddor. Blanda om allt så att de blev en smet, hällde till sist ner ägget och osten.
Efter mödan med att få in fyllningen i degen, pensalde jag kanterna med ägg och "limmade" ihop dem sen pensalade jag ovansidan och strödde över sesamfrön. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de fåttfin färg.
Man hade kunnat göra rullarna mindre eller forma dem som knytten och använt dem som förrätt eller tilltug, fyllning går att variera i det oändliga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar