måndag 31 januari 2011

Mustiga muffins

Blädrade i en av Claras mattidningar och föll för detta recept. Gå inte för mycket på min dåliga bild,muffinsen är riktigt goda. När jag gör om dem kommer jag skippa äppelskivan som garnering den blev bara sladdrig och gav inget.

10 stora muffins, ca 30 normal storlek.

2 dl äppeljucie, koncentrat
2 äppel
2 morötter, 1½ dl rivna
2 ägg
1 ½ dl råsocker
½ dl solrosolja
3 ½ fulkornsvetemjöl
2 ½ dl dinkelmjöl
½ dl krossade linfrön
2 tsk bakpulver
½ tsk slat
1 tsk kanel

Garnering:
½ äpple, råsocker, kanel

Tärna äpple, riv morötter. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan äppel, morot, juice och olja. Rör ihop de torra ingredienserna i en annan skål och blanda sedan ner det i äggsmeten. Häll smeten i formar, lägg på en äppelskiva och pudra över socker och kanel. Grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter om du gör stora muffins. Om du gör små räcker det med 11-13 minuter - känn med en potatissticka, de skall inte vara kletiga inuti.


Inga kommentarer: