måndag 14 mars 2011

Gröncoleslaw


Jag gillar "vanlig" coleslaw men när jag hittade detta recept i Buffétidningen tyckte jag det lät fräscht och gott. Jag gjorde hela receptet och hade sallad till hela veckan. Passade jätte bra till panerad fisk.

ca 350 g vitkål
1 vitlöksklyfta
1-2 morötter
1 ägg
2-3 dl färska örter (jag blandade lite frysta med färska mest för att jag inte hade få mycket färska hemma, men det blev gott ändå)
2 msk äppelcidervinäger
2 dl neutral olja
Finrivet skal av en citron

Strimla vitkål och morot. skala och skär vitlöken i bitar. Mixa ihop ägg, vitlök, örter och vinäger samt ½ tsk salt med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Blanda i citronskal och smaka av med ev mer salt. Blanda kålen med örtmajonnäsen.

Inga kommentarer: