Jag behöver hjälp med recept på lamm, tanken är inner eller ytterfilé. Då jag inte lagat lamm tidigare och skall fixa en lyxig middag den 20:e mars skulle jag behöva er hjälp med vad jag skall tänka på, hur jag skall gå tillväga samt passande tillbehör. Tack på förhand!
2 kommentarer:
Dettta är ett av mina favoritrecept, egentligen tänkt för lammrostbiff i bitar men säkert lika bra till hel filé:
Bryn lammfiléen mycket snabbt i het i stekpanna. Pensla med en glace kokt på 1/2 dl hackad rödlök, 1 msk honung, 1 dl balsamvinäger, 1 vitlöksklyfta, 1/2 dl portvin och redning ca 1 tsk majsenamjöl. Låt gå till 58 grader i 175 graders ugn. Koka en portvinssås till: 2 dl portvin kokas med 2 msk honung tills hälften återstår. Servera t ex till en jordärtskockscrème!
Smaklig spis önskar fröken Dill
Mmmm det låter fin fint. Det blir att handla portvin för min del. Tack!
Skicka en kommentar