Jag har missat de flesta programmen ur serien Landet brunsås men det jag snappat upp är att människor tillbringar mindre tid att laga mat, i genomsnitt 15 minuter/måltid. Jag gjorde tvärt om härromdagen, från att jag tog ut färsen ur kylen tills att jag satte mig ner och åt hade det gått 1 timme och 40 minuter. På tallriken fanns köttfärslimpa, potatis, brunsås, brysselkål och lingonsylt, mumma!
Köttfärslimpa
400 g blandfärs
2 msk skorpmjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
½ dl vatten
1 ägg
Blanda skorpmjöl, salt, peppar och vatten. Låt svälla i cirka 10 minuter. blanda sedan ner ett ägg och tillsätt sedan färsen. Forma till en limpa i en smord form. Placera i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter (säger receptet men min stod nästan en timme). Ös till slutet över fettet som finns i formen över limpan.
Ta ut köttfärslimpan ur formen och lös upp de fett som finns i formen med lite vatten. Koka sedan en brunsås på skyn med lite soja, salt, peppar, lite potatisvatten, matlagningsgrädde och mjöl.
Koka potatis, spara lite vatten till brunsåsen. Koka brysselkål i lättsaltat vatten. Lägg upp allt på tallriken och toppa med mammas hemmagjorda lingonsylt. Toppen middag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar