John gillar champinjonssoppa och för att slippa äta de färdiga sopporna på påse fick jag ett recept av Lisa som var enkelt som väldigt gott och det kändes lite nyttigare.
4 portioner
1 liter skivade champinjoner
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, skivadknappt 1 liter vatten
2 buljongtärningar, grönsak eller höns
1-2 dl grädde med valfri fetthalt
ev lite maizena eller dylikt för toppredning vid behov
Fräs champinjoner, lök, vitlök och palsternacka så att det får lite färg i en kastrull. Häll på vatten och smula ner buljong. Koka under lock ca tio minuter. Häll på lite grädde och mixa med stamixer eller i mixer. Häll på resten av grädden, ställ tillbaka på plattan och red eventuellt av soppan lite. Jag fräste några skivor champinjon med svartpeppar och la i soppan vid servering samt toppade med färsk timjan och nybakt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar