torsdag 25 mars 2010

Champinjonssoppa

John gillar champinjonssoppa och för att slippa äta de färdiga sopporna på påse fick jag ett recept av Lisa som var enkelt som väldigt gott och det kändes lite nyttigare.

4 portioner

1 liter skivade champinjoner
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, skivadknappt 1 liter vatten
2 buljongtärningar, grönsak eller höns
1-2 dl grädde med valfri fetthalt
ev lite maizena eller dylikt för toppredning vid behov

Fräs champinjoner, lök, vitlök och palsternacka så att det får lite färg i en kastrull. Häll på vatten och smula ner buljong. Koka under lock ca tio minuter. Häll på lite grädde och mixa med stamixer eller i mixer. Häll på resten av grädden, ställ tillbaka på plattan och red eventuellt av soppan lite. Jag fräste några skivor champinjon med svartpeppar och la i soppan vid servering samt toppade med färsk timjan och nybakt bröd.

Inga kommentarer: