onsdag 7 maj 2008

Currytofu med grönsaker


3-4 port

300g tofu (naturell)
1 zucchini
3-4 chanpinjoner
½ gullök
1 burk kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
4 annanasringar
½ burk kidneybönor
Salt
Peppar
1 krm spiskummin
1 krm ingefära (pulver)
½ tsk gul curry

Stek tofun i olja, salta, peppra och tillsätt den gula curryn. Stek tills tofun fått färg och tillsätt gullök grovhackat. Häll sedan på kokosmjölken och tillsätt den röda currypastan. Låt puttra i ca 10 minuter. Krydda med spiskummin och ingefära, smaka ev. av med salt och peppar. Hacka zucchini, champinjoner, annanas grovt. Tillsätt först zucchinin puttra i ca 5 minuter stäng sedan av plattan och tillsätt restan av de hackade grönsakerna och kidneybönorna, lägg lock på och låt stå och eftervärma i ca 5 minuter. Servera med couscous.

Inga kommentarer: