tisdag 27 maj 2008

Grillade kycklingspett

2 personer (ca 5 spett)

2 kyklingfilér
½ dl matolja
½ dl sötsursås
1 msk tandorikrydda
salt
4-5 chillifrukter
(trägrillspett)

Blanda olja, sötsursås, tandorikrydda och salt i en plastpåse lägg ner filéerna och låt dra i kylskåp minst 8 timmar. Blötlägg grillspetten en timme i förväg. Sätt ugnen på 225 grader och "grill"funktion. Skär ktcklingen i mindre bitar och trä på sätten, dela chilifrukterna på två och trä på 2 på varje spett. Lägg spetten över en ugnsfastform, skall vara inne tills de fått fin färg, tar ca 40-50 minuter, börja med att sätta spetten i nedre delen av ugen så att de hinner bli genomstekta innan de förkolnar. Snurra på dem emellan åt och pensla med den kvarblivande marinaden.


Servera med nypotatis och en kallsås, jag blandade gräddfil med lite tandorikrydda, 1 krm maldingefära, ½ hackad rödlök, slat, peppar (blir godare om den får stå till sig lite)

Inga kommentarer: