torsdag 8 maj 2008

Medelhavskyckling


4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
4 salladslökar, ca 100 g
1 - 2 fänkål, ca 300 g
2 dl crème fraiche gourmet saffran & tomat
1 dl torrt vitt vin eller vatten
½ burk lätt
crème fraiche
½ burk gula cocktailtomater (resten i salladen)
färsk timjan

Salta och peppra kycklingfiléerna. skär dem i medelstora bitar och bryn dem i smör i en stekpanna. Skär salladslöken och fänkålen i bitar. Fräs i smör i en gryta. Rör ner crème fraiche och vin eller vatten. Lägg ner kycklingen i såsen. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 10 min. Stäng av plattan och strö över färsk timjan och tomater skurna i klyftor, låt bara bli varmt, servera med färsk pasta och sallad!

(Inspererad av arla)

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Julia! Mycket gott :o)