söndag 7 december 2008

Pizza med lufttorkad salami

Deg: ca 2 plåtar (beroende på hur tjock botten man vill ha)
25 g jäst
2,5 dl vatten 37 grader
2 msk olja
½ tsk salt
6-7 dl mjöl

Smula jästen, lös upp den med lite vatten, tillsätt olja och återstående vatten samt salt och mjöl. Arbeta ihop degen och låt jäsa 45 minuter.

Räcker till en plåt:
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
½ gul lök
2 tsk oregano
1 vitlök
salt
peppar
ev chilisås

Hacka lök och vitlök, stek med oregano i 4 minuter, häll på de krossade tomaterna. Låt koka ihop 15 minuter, smaka av med salt och peppar och ev chilisås.

Topping:
10 cm squash
10 skivor lufttorkad salami
½ gul lök
1 tomat
½ paprika
riven ost

Hacka löken i halvmånar och stek. Skiva squashen, hacka tomat och papika i önskade stora bitar.
Bred ut tomatsåsen på degen, lägg på toppingen och avsluta med osten. Grädda i mitten av ugnen 225 garder 15-20 minuter.

Inga kommentarer: