3 st limpor
1 gul finhackad lök
1 dl vispgrädde (eller sojagrädde)
1 dl ströbröd
2 pks quornfärs (à 300 g), tinad
3 buljongtärningar
4 ägg
kryddpeppar
salt
ströbröd + flytande margarin (ev mjölkfritt)
Blanda lök, grädde och ströbröd. Smula ner buljongtärningarna och rör ut dom jämnt i smeten.Blanda ner all färs i röran och sedan ägg, salt och kryddpeppar. Forma tre limpor och lägg på folie eller direkt i smord långpanna. Strö över ströbröd och lite flytande margarin och grädda i 175 grader i 75-90 minuter eller tills de känns stadiga och torra invändigt. Känn efter med en vass kniv; om den blir blöt ta ut limporna och låt dom torka en stund i luften, om kniven blir kladdig måste limporna stå en stund till i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar