söndag 21 december 2008

Tryffel med smak av chili och rom

ca 30 st

1 ½ dl grädde
½-1 färsk chili
300g choklad 70% kakao, hackad
50g smör
2 msk rom
(Kakao)

Hacka chili i mindre bitar och koka den med grädde. Sila bort chilibitarna och tillsätt övriga ingredienser (ej kakao), rör tills smeten blivit jämn och fin. Låt stå kallt 1 ½ timme tills den blir fast och formbar.
Rulla sedan smeten till bollar, gör dem inte för stora, svåra att äta då. Rulla i kakao och förvara svalt tills de skall ätas. Ta gärna fram dem 5-10 minuter innan servering så de inte är för hårda.

Det var ganska så bökigt att rulla smeten, om man vill göra det enkelt för sig häller man smeten i knäckformar efter den är färdig blandad och ställer kallt, pudra sedan över kakao.


Inga kommentarer: