lördag 26 mars 2011

Fylld fläskfilé

Jag hittade denna bild ibland en massa andra matbilder när jag skulle organisera mappar. Jag kommer inte exakt ihåg hur jag gjorde men jag tror på ett ungefär att jag vet, bilden är från förra sommaren. Fläskfilé är något som jag tycker är roligt att experimentera med. Jag brukar skära ett snitt i filén efter jag putsat den och sedan fyller jag med vad jag för dagen är sugen på och sedan "syr" jag ihop med tandpetare. Jag fräser sedan filén i en stekpanna med smör för att få lite yta runt om. Sedan lägger jag filén i en ungssäkerform och låter den bli färdig i ugnen. Antigen gör man en röra med tex creme fraich, soltorkade tomater, basilika, purjolök och parmesanost. Lägg röran i springan och fixera ihop igen med tandpetare. Bilden nedan har jag använt mig av färsk basilika, cocktailtomater, bladpersilja, vitlök och toppat med lite riven ost med mycket smak. Men som sagt det är bara fantasin som sätter gränser för vad som filén kan fyllas med. Har du mycket svamp är det riktigt gott att göra en svampröra till fyllning. Jag skär sedan filén i ganska stora bitar men det är ju en smaksak. Använd sky från stekpanna och den ungssäkraformen för att göra en god sås av. Jag skulle tippa på att jag har ugnen på 200-225 grader och att filén får vara inne mellan 25-35 minuter beroende på storlek.

1 kommentar:

Boel Aurén sa...

Tack för kommentaren! Lägger nog upp din blogg bland favoriterna också... Snygga bilder och bra recept!