4 port
1 gullök
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossadetomater
1 burk röda kidneybönor
1 burk stora vita bönor
3-5 msk tomatpuré
1 chili
1 buljontärning
Salt
Svartpeppar
Oregano
Basilka
(Harrisa)
Hacka gullök, purjo och en av vitlöksklyftorna och chilin, fräs i olja (inte oliv) tills löken fått fin färg. Häll på all tomatkross och tillsätt buljontärning och tomatpurén, sänk värmen och låt det koka ihop ca 10-15 min. Smaka av med resterande kryddor, helst skall det vara färska kryddor men har du ingen egen kryddträdgår går det lika bra med torkad. Jag föredrar att ha många olika örter. Pressa ner den sista vitlöksklyftan. Tycker du chilin är för svag tillsätt då lite harrisa (tunisisk chilipasta) När du är nöjd med smaken häll i bönorna och ta av kastrullen från plattan, lägg ett lock över och låt bönerna bli varma. Servera med bröd eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar