torsdag 10 april 2008

Indisk curry


2 port

½ gullök
10 cm porjulök
ca 1 dl rivna morötter (över från i helgen)
3 dl matlagningsgrädde
1 kycklingfilé
1 dl linser (2 dl vatten)
2 buljongtärningar
3 tsk Curry
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
1 tsk röd currypasta
1 tsk spiskummin
svartpeppar
salt


Jag lät kycklingen puttra i vatten med en buljontärning ( men inte tills den var färdig, utan bara tills den blev lite vit ca 10-15 min)
Sätt på linserna.
Stek löken och morötterna i olja (inte oliv) när löken fått färg tillsätt grädden och kryddorna. Sänk värmen något och låt puttra i ca 10 min. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i curryröran. Tillsätt ca 1 dl av spadet från kyckling-buljongvattnet. Tillsätt nu även linserna (de skall ha kokat ca 15 min) Låt allt koka ihop tills kycklingen är färdig och linserna för inte vara för mjuka lite tuggmotstånd skall finnas kvar. Servera med en bit bröd.

Inga kommentarer: