tisdag 22 april 2008

Ostfyld färs


4 port

400g blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl vatten
1 st ägg
½ tsk salt
peppar
75g gröna oliver
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
100g färskost (valfri smak, jag använde ost smaksatt av tomat, vitlök, paprika och oliv)

Blanda ströbröd och vatten och låt det dra i 10 min.
Tillsätt färs, ägg, pressad vitlök, salt och peppar och rör ihop till en smet.
Platta ut smeten på en bit plastfolie. Forma till en rektangel.
Lägg på oliver, lök, och färskost. Rulla ihop till en rulle som du sedan lägger i en ugnsfast form. Stek i 225 grader i ca 45 minuter. Det skall bli en mörk yta ovanpå färsen.
Servera klyftpotatis till, låt dem stå ugnen med färsen så blir det klart ungefär samtidigt.
Smidigt och gott!

(man kan givetvis byta ut fyllning mot vad man vill, nästa gång skall jag testa med cheddarost)

Inga kommentarer: