torsdag 3 april 2008

Marinerad Tofu


2 port

300g tofu
1 dl olja (välj själv efter tycke och smak)
2 msk honung
1 msk citronsaft
2 tsk balsamvinäger
2 tsk Djion senap
Salt
Peppar
½ tsk kanel
½tsk ingefära (pulver)
½ tsk tandorikrydda
1 krm spiskummin
1 vitlöksklyfta
½ dl sötsursås

Skär tofun i önskade stora bitar, lägg i en plastpåse. Blanda alla ingredienserna i en skål, häll sedan blandningen över tofun (om marinaden inte täcker bitarna tillsät då ev lite mer olja) och låt dra i kylskåp minst 24 timmar (jag lät det stå 36). Hetta upp lite olja i en panna och stek tofun, spara marinaden. När bitarna börjar få en fin gyllenbrun yta sänk värmen något och häll på resterande marinad, låt "puttra" in i tofun några minuter, sen är det bara att servera!

Inga kommentarer: