söndag 15 mars 2009

Herdepaj, en variant

Vanligtvis brukar jag göra herdepaj med köttfärssås men denna gången slängde jag ihop lite rester för att få den lite "roligare".

4 pers

1 sats pajdeg

400 g blandfärs
½ påse fajita kryddmix
10 cm squash
2 tomater
10 cm purjolök
1 paprika
2-3 msk matlagningsyoghurt
½ tsk spiskummin
8 medelstora potatisar
ca ½ dl riven ost
en skvätt mjölk

Gör pajdegen och Tryck ut den i en rund form, 24 cm, grädda i ugnen 10 min på 200 grader.
Skala potatisen och dela den i mindre bitar, koka i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är färdig och tillsätt en skvätt mjölk samt salt och vitpeppar = potatismos.
Stek färsen, tillsätt kryddmixen när den är genomstekt samt ½ dl vatten, när vattnet "försvunnit" tillsätt yoghurten och krydda med lite spiskummin. Skär grönsakerna grovt, ta av stekpannan från plattan och blanda grönsakerna med färsen. Blanda ner den rivna osten.
Fyll pajskalet med färs och grönsaksblandningen toppa med potatismoset. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills den fått färg.


Inga kommentarer: