torsdag 5 mars 2009

Kyckling panerad i cornflakes

2 personer

2 kycklingfiléer

Marinad:
3 msk sötsursås
½ tsk curry
1 msk chilisås
2 msk apelsinjucie

Panering:
2 ½ dl krossad cornflakes
1 msk sesamfrö
½ dl riven parmesan
En nypa flingsalt
En nypa svartpeppar

Skär filéerna i mindre bitar, ca 3 per filé. Blanda ingredienserna till marinaden och låt filérna dra i minst 3 timmar, gärna längre. Blanda till paneringen i en skål, tryck till filéerna så att allt blir täckt av blandingen. Placera i en ugnssäkerform och placera i mitten av ugen, 200 grader i ca 30-40 minuter beroende på hur stora filéerna är. Akta så att paneringen inte bränns. Serverade en bulgrursallad full med goda grönsaker i samt en kall sås gjord på turkisk yoghurt, persilja, vitlök, salt, peppar och lite olivolja.


1 kommentar:

Mathias & Ulrika sa...

Mycket gott. Rekommenderas starkt. Passar även bra med tex klyftpotatis.