2 personer
2 kycklingfiléer
Marinad:
3 msk sötsursås
½ tsk curry
1 msk chilisås
2 msk apelsinjucie
Panering:
2 ½ dl krossad cornflakes
1 msk sesamfrö
½ dl riven parmesan
En nypa flingsalt
En nypa svartpeppar
Skär filéerna i mindre bitar, ca 3 per filé. Blanda ingredienserna till marinaden och låt filérna dra i minst 3 timmar, gärna längre. Blanda till paneringen i en skål, tryck till filéerna så att allt blir täckt av blandingen. Placera i en ugnssäkerform och placera i mitten av ugen, 200 grader i ca 30-40 minuter beroende på hur stora filéerna är. Akta så att paneringen inte bränns. Serverade en bulgrursallad full med goda grönsaker i samt en kall sås gjord på turkisk yoghurt, persilja, vitlök, salt, peppar och lite olivolja.
1 kommentar:
Mycket gott. Rekommenderas starkt. Passar även bra med tex klyftpotatis.
Skicka en kommentar