tisdag 3 mars 2009

Underbar Cheesecake

Det lagas inte mycket mat i mitt hem men Saralisa bjöd på denna underbara cheesecake som hon hittat i någon kokbok. En ganska dryg kaka som gott räcker till 8-10 personer.

Botten
10 st digestiv kex
100 g smör

Fyllning1 (botten lager)
200 g philadelphiaost
3 medelstora ägg
1 ½ dl socker

Fyllning 2 (översta lagret)
4 dl creme fraiche dock ej lätt
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker

Krossa kexen i en mortel eller i matberedare och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten, 24 cm i diamter. Grädda i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter. Ställ den sedan åt sidan.
Kör osten i en matberedare och blanda sedan ner socker och ägg, kör tills allt blir till en röra. Fördela över den gräddade botten. Grädda mitt i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter. Den skall lyfta lite längs kanterna. Låt sedan svalna.
Blanda ingredienserna till det andra fyllningen, bred ut på den kalla kakan. Grädda på 180 grader i 6-7 minuter så att ytan stelnar lite. Låt kakan svalna innan den servera.

Detta är den bästa cheesecaken jag har ätit, kan inte annat än att rekomendera den.



Inga kommentarer: