torsdag 19 mars 2009

Kyckling med tomat och spenat

Slängde ihop denna rätt när jag hade lite bråttom, tror jag gjort något liknande hemma hos Maja för länge sedan. Det går snabbt och är gott, kycklingen går utmärkt att byta ut mot tofu för att få rätten vegansk/vegetarisk.

ca 3-4 personer

1 burk krossade tomater
10 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 stor kycklingfilé alt 150-200g tofu
8 st frysta spenatknytten
1 buljontärning
10 cm squash
peppar
tandorikrydda, ganska mycket


Finhacka all lök och fräs i olja med kyklingen ca 10 minuter, häll sedan på de krossade tomaterna. Krydda med tandori samt tillsätt buljongtärningen. Låt små puttra i 10 minuter, lägg i de frusna spenatknyttena, när de löst upp sig är det dags att smaka av med peppar och lägga i skivad squash, blanda om och ta av pannan från plattan. Servera med bulgur.

Inga kommentarer: