måndag 16 mars 2009

Scones med solrosfrön och linfrön

Slängde ihop lite scones på kvällskvisten för att ha något att äta till mitt te.

2 kakor

3 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
50g margarin
2 dl mjölk
½ tsk salt
slorosfrön
linfrön

Blanda alla ingredienser utom mjölken, tills margarinet fördelat sig väl, jag vet inte hur mycket frön jag slängde i, det får man höfta lite på. Tillsätt till sist mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma till två runda kakor, skär ett kryss i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuterpå 250 grader. Servera med lemon curd, fikonchutney eller med apelsin och fikonmarmelad och ost givetvis. Super gott!

1 kommentar:

Caroline sa...

Hej! Testade precis det här receptet, fast jag ersatte rågsikten med grahamsmjöl och mjölken med naturell yoghurt. Dessutom fick några russin följa med! Det är som vanligt svårt att följa ett recept till punkt och pricka... :) I alla fall, tack för inspirationen!