Mamma brukar göra denna gryta med fläskfilé men jag använde mig av kyckling istället, mycket gott.
2-3 personer
2 st kycklingfilér
2,5 dl matlagningsgrädde
3 msk lingonsylt
2 msk soja
10 cm purjolök
½ burk svarta bönor
svamp efter tycke och smak:
Jag använde mig av knappt 1 hg champinjoner och knappt 1 hg trattkantareller
1 tsk Rosmarin
1 tsk Timjan
Salt
Peppar
1 vitlök
Dela kycklingen i mindre bitar, stek tillsammans med hackad purjolök i margarin tills kycklingen är halv klar, häll på grädden, soja och lingonsylt. Låt puttra ca 10-15 minuter beroende på hur stora kycklingbitarna är. Tillsätt rosmarin och timjan samt vitlöken skivad, låt puttra ytterligare 5 minuter, salta och peppra och tillsätt skivade champinjoner och trattkantareller. Smaka av och krydda ev lite till, stäng av plattan och tillsätt bönorna blanda om och låt "efter värma" 5 minuter. Servera med potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar