Fick ett recept av Petra som jag anpassade efter vad mitt kylskåp innehöll:
4 personer
Ursprungs recept:
3 potatisar
3 morötter
50 g rotselleri
½ purjolök
1 msk rapsolja
2 msk tikka masala kryddblandning eller curry
1 burk krossade tomater, 400 g
6 dl vatten
1 burk kokosmjölk, 400 g
2 dl röda linser
Saft av 1 citron
Salt
Jag använde:
3 potatisar
½ rotselleri
300g tofu
1 dl röda linser
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
3 dl vatten
1 buljongtärning
2 tsk tandori krydda
2 tsk curry
1 tsk mald ingefära
1 krm kanel
salt
peppar
Skala potatis och rotselleri, skär i bitar och stek i gryta med kryddorna. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och vatten och koka i 10 minuter. Skär tofu i bitar och lägg ner i grytan efter 5 minuter. Rör ner kokosmjölk och linser och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd eller matvete eller dyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar