Hög tid att sätta till julsnapsen.
Nu är det dags att förbereda julen genom att fixa den viktiga julsnapsen, då den skall stå och dra minst en månad innan provsmakning. Far brukar köra på malört som kryddnig, alltså besk men jag känner för att vara lite mer modern och tillsätter därför lite mer av allt som hör julen till.
Detta behöver du:
70 cl vodka
9 st kardemummakärnor
4 st svartpepparkorn
6 st hela nejlikor
0,5g saffran
½ vaniljstång
1 st kanelstång, grovt krossad
4 cm ingefära
skal från ½ appelsin
2 msk honung
(ev 1 msk mörkt muscovadosocker)
Blanda kryddor och sprit, låt dra i rumstemperatur i två veckor.
Sila sedan två gånger genom melittafilter. Tillsätt honung och socker.
Låt dra ytterligare 2-3veckor.
(Receptet har jag hämtat här, bara ändrat lite)
Servera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar