onsdag 1 oktober 2008

Ingefärskyckling med ugnsstekta grönsaker

4 port

Kycklingklubbor alt kycklingvingar ca 1kg
6 färska rödbetor
750g potatis
2 rödlök
2 äpplen
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
2 msk grovhackade valnötter
1 msk hackad färsk rosmarin

Dressing:
3 msk rapsolja
1 msk senap
1 msk pressad citron
2 krm salt

Sås:
1 dl creme fraiche
½ dl rårörda lingon

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär rödbetor och rödlök i klyftor. Skär potatisen i klyftor (skär inte för stora bitar, då hinner de inte bli färdiga).
Lägg potatisen, rödbetorna och löken på ett oljat bakplåtspapper på en plåt.
Krydda kycklingen med salt, peppar och ingefära. Bryn klubborna några minuter på båda sidor i olja i en het stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form.
Ställ in kycklingen på ett galler i nedre delen av ugnen. Sätt in plåten med grönsaker i mitten
av ugnen. Stek i ca 30 minuter.
Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg in dem i ugnen på plåten. Stek i ytterligare
10 minuter.
Blanda ihop dressingen och såsen var för sig.
Lägg de ugnsstekta grönsakerna och äpplena på ett stort fat, häll över dressingen och
blanda runt. Lägg på kycklingen och strö över valnötter och persilja.

Servera med en klick lingonsås.



Inga kommentarer: